Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem

Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W szklanej lub niemetalowej misce marynować steki przez całą noc. Wyjąć steki z lodówki na godzinę przed smażeniem. Smażyć na silnie rozgrzanym grillu albo na patelni przez ok. 3 minuty po obu stronach. Po usmażeniu odłożyć na bok na 1-2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić masło, czosnek i cebulę. Smażyć, aż się zeszklą. Dodać listki rozmarynu. Dorzucić cukinię, potem chilli, na końcu boćwinę. Podgrzewać, aż boćwina zmięknie. Do robota kuchennego wrzucić pieczone buraki. Zmiksować. Dodać oliwę, listki rozmarynu, chrzan, sól i pieprz. Chwilę miksować, aby dokładnie wymieszać składniki. Odstawić. Podawać steki na warstwie warzyw, na wierzch nałożyć buraki z chrzanem. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA