Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
W szklanej lub niemetalowej misce marynować steki przez całą noc. Wyjąć steki z lodówki na godzinę przed smażeniem. Smażyć na silnie rozgrzanym grillu albo na patelni przez ok. 3 minuty po obu stronach. Po usmażeniu odłożyć na bok na 1-2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić masło, czosnek i cebulę. Smażyć, aż się zeszklą. Dodać listki rozmarynu. Dorzucić cukinię, potem chilli, na końcu boćwinę. Podgrzewać, aż boćwina zmięknie. Do robota kuchennego wrzucić pieczone buraki. Zmiksować. Dodać oliwę, listki rozmarynu, chrzan, sól i pieprz. Chwilę miksować, aby dokładnie wymieszać składniki. Odstawić. Podawać steki na warstwie warzyw, na wierzch nałożyć buraki z chrzanem. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W