śródziemnomorski gulasz rybny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 główka kopru włoskiego
- z odciętą nacią i głąbem
- posiekana
- 2 cebule
- posiekane
- 4 ząbki czosnku
- pokrojone na plasterki
- ½ butelki Rieslinga
- lub innego białego wina
- 1 puszka posiekanych pomidorów
- 2 łyżki nasion kopru włoskiego
- ½ łyżeczki płatków chili
- 2 szczypty szafranu
- 3 liście laurowe
- 1 l bulionu rybnego
- lub z kurczaka
- sól i pieprz
- skórka z 1 pomarańczy
- 350 g halibuta
- pokrojonego w spore kawałki
- 350 g łupacza
- pokrojonego w spore kawałki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku podduś na oliwie koper włoski, cebulę i czosnek, aż zmiękną i wypełnią kuchnię swym wspaniałym aromatem. Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj pomidory, nasiona kopru włoskiego, chili, szafran, liście laurowe, oraz bulion i dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Dodaj skórkę z pomarańczy oraz ryby i delikatnie wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Podawaj od razu z tostami z anchois.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W