Sos czekoladowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 115 g gorzkiej albo deserowej czekolady
- ¼ szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka syropu kukurydzianego
- 1 duża szczypta cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej do rondla 2 cm wody i zagotuj. Włóż czekoladę do metalowej albo żaroodpornej szklanej miski i ustaw na rondlu tak, żeby nie dotykała dnem wody. Dodaj pozostałe składniki, a kiedy czekolada się stopi, zdejmij miskę z rondla. Wymieszaj i nałóż porcje ciepłego sosu na ptysie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W