Sos cytrusowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 0,45 l soku ze świeżych pomarańczy
- 0,30 l soku ze świeżych grejpfrutów
- 100-150 g cukru
- skórki cytrusowe pokrojone w paseczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wyciśnięty sok z pomarańczy i grejpfrutów przecedzić dokładnie pozbawiając resztek miąższu. Czysty sok gotować na średnim ogniu, aż zredukuje się do połowy. Dodać cukier i ponownie redukować, aż sos dobrze zgęstnieje. Na koniec dodać sparzone skórki cytrusowe i jeszcze przez chwilę gotować razem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W