Sos barbecue z Kansas City
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżka masła
- ½ małej startej cebuli
- 2 posiekane ząbki czosnku
- sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz
- 1½ szklanki keczupu
- ½ szklanki brązowego cukru
- ⅓ szklanki octu winnego z jabłek
- 2 łyżki melasy
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 1 łyżka musztardy Dijon
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- sok z 1 cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondelku na średnim ogniu roztop masło. Dodaj cebulę i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj keczup, cukier, ocet, melasę, sos Worcestershire, musztardę, pieprz cayenne i sok z cytryny. Duś na małym ogniu przez 5 minut i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Ostrożnie przełóż mieszankę do blendera i zmiksuj na gładką masę. Sos może zostać schłodzony.
Przechowuj w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 2 tygodnie.
Przechowuj w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 2 tygodnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W