Sorbet z ananasa
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- pół oczyszczonego świeżego ananasa z pojemnika (ewentualnie ananas z puszki)
- ¾ szklanki cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
- skórka otarta z cytryny
- 4 miarki odtłuszczonej maślanki*
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ananas kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla, który stawiamy na ogniu. Dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny. Następnie dolewamy 2 łyżki soku z cytryny. Z całości musimy uzyskać miarkę ananasowego wywaru. Wystudzony przelewamy do robota, dolewamy część maślanki i miksujemy. Przelewamy całość do płaskiego naczynia, w którym będziemy zamrażać sorbet. Dolewamy resztę maślanki i mieszamy. Zamrażamy lody w zamrażarce. I gotowe!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W