Sorbet czekoladowy

Sorbet czekoladowy
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 750 ml wody
  • 250 g drobnego cukru
  • 500 g kakao najlepszej jakości
  • 150 ml likieru czekoladowego Creme de Cacao

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj 4 min aż powstanie lekki syrop. Nie mieszaj, najwyżej zakołysz garnkiem, żeby cukier szybciej się rozpuścił. Dodaj kakao i stale mieszając trzepaczką ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut na małym ogniu. Dolej likier czekoladowy, przemieszaj i odstaw masę, żeby przestygła. Wlej ją do zmrożonego pojemnika maszynki do lodów i mieszaj 20 min. Sorbet najlepiej smakuje w dniu, w którym został przygotowany.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA