Sorbet czekoladowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 750 ml wody
- 250 g drobnego cukru
- 500 g kakao najlepszej jakości
- 150 ml likieru czekoladowego Creme de Cacao
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj wodę z cukrem i gotuj 4 min aż powstanie lekki syrop. Nie mieszaj, najwyżej zakołysz garnkiem, żeby cukier szybciej się rozpuścił. Dodaj kakao i stale mieszając trzepaczką ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut na małym ogniu. Dolej likier czekoladowy, przemieszaj i odstaw masę, żeby przestygła. Wlej ją do zmrożonego pojemnika maszynki do lodów i mieszaj 20 min. Sorbet najlepiej smakuje w dniu, w którym został przygotowany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W