Słodkie ziemniaki z tofu i harissą

Słodkie ziemniaki z tofu i harissą
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 57)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • słodkie ziemniaki
  • łyżka kminku
  • łyżka kminu
  • łyżka nasion kolendry
  • 6 ząbków czosnku
  • ćwierć filiżanki oliwy
  • 4 chili
  • tofu pokrojone w dwucentymetrową kostkę
  • po pół filiżanki liści kolendry i mięty
  • cząstki cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić na centymetrowe plasterki, lekko skropić oliwą i upiec na grillu.
Przygotować harissę. W tym celu rozdrobnić ziarna kminku, kminu, kolendry, czosnek i chili.
Zamarynować tofu w harissie, a następnie upiec na grillu na złoty kolor. Plastry ziemniaków ułożyć na talerzu, przybrać tofu, natką kolendry i miętą. Podawać z cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA