Słodkie ziemniaki z tofu i harissą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 57)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- słodkie ziemniaki
- łyżka kminku
- łyżka kminu
- łyżka nasion kolendry
- 6 ząbków czosnku
- ćwierć filiżanki oliwy
- 4 chili
- tofu pokrojone w dwucentymetrową kostkę
- po pół filiżanki liści kolendry i mięty
- cząstki cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić na centymetrowe plasterki, lekko skropić oliwą i upiec na grillu.
Przygotować harissę. W tym celu rozdrobnić ziarna kminku, kminu, kolendry, czosnek i chili.
Zamarynować tofu w harissie, a następnie upiec na grillu na złoty kolor. Plastry ziemniaków ułożyć na talerzu, przybrać tofu, natką kolendry i miętą. Podawać z cząstkami cytryny.
Przygotować harissę. W tym celu rozdrobnić ziarna kminku, kminu, kolendry, czosnek i chili.
Zamarynować tofu w harissie, a następnie upiec na grillu na złoty kolor. Plastry ziemniaków ułożyć na talerzu, przybrać tofu, natką kolendry i miętą. Podawać z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W