Skalnik prążkowany z nadzieniem ziołowo-warzywnym

Skalnik prążkowany z nadzieniem ziołowo-warzywnym
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój pory, cukinię, seler i paprykę w słupki. Wymieszaj z winem oraz oliwą i lekko dopraw do smaku. Rozgrzej dokładnie oczyszczony grill. Opłucz ryby i wypełnij ich wnętrza przygotowaną mieszanką warzyw. Dołóż po kilka plasterków cytryny, po 2 łodyżki tymianku i po 2 liście bazylii. Zwiąż ryby sznurkiem / nicią w dwóch miejscach, żeby nadzienie nie wypadało. Posmaruj ryby resztkami oliwy z winem i lekko dopraw solą i pieprzem. Ułóż skalniki na rozgrzanym ruszcie i ogrzewaj, nie obracając, przez 8 min. Odwróć ryby na drugi bok i piecz kolejne 6 min. Zdejmij z rusztu i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA