Seler naciowy z jabłkami i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 8 łodyg selera naciowego
- 8-10 orzechów włoskich
- 2 koksy
- olej arachidowy albo z orzechów włoskich (do smażenia)
- kawałek masła
- sól i pieprz
- 1 łyżka stołowa posiekanej natki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyj starannie łodygi selera naciowego. Usuń zdrewniałe włókna. Pokrój w ukośne kawałki o długości 5 cm. Wrzuć na 2-3 minuty do osolonego wrzątku. Odsącz i odłóż. Zblanszuj orzechy włoskie, zeskrob skórkę. Posiekaj. Obierz koksy, pokrój w ósemki. Rozgrzej na patelni olej. Dorzuć kawałki jabłek. Smaż przez kilka minut, przewracając, żeby równo nabrały koloru. Dorzuć kawałek masła, a później zblanszowanego selera. Dopraw solą i pieprzem. Dosyp orzechy i łyżkę posiekanej natki. Wymieszaj na patelni wszystkie składniki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W