Seler naciowy z jabłkami i orzechami włoskimi

Seler naciowy z jabłkami i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj starannie łodygi selera naciowego. Usuń zdrewniałe włókna. Pokrój w ukośne kawałki o długości 5 cm. Wrzuć na 2-3 minuty do osolonego wrzątku. Odsącz i odłóż. Zblanszuj orzechy włoskie, zeskrob skórkę. Posiekaj. Obierz koksy, pokrój w ósemki. Rozgrzej na patelni olej. Dorzuć kawałki jabłek. Smaż przez kilka minut, przewracając, żeby równo nabrały koloru. Dorzuć kawałek masła, a później zblanszowanego selera. Dopraw solą i pieprzem. Dosyp orzechy i łyżkę posiekanej natki. Wymieszaj na patelni wszystkie składniki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA