Schab duszony w mleku, purée cebulowo-szałwiowe, bób i groszek
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
-
700g schabu
- 25g masła
- 600 ml mleka
- gałązka szałwii + garść listków do cebuli
- 225g łuskanego groszku
- 225g łuskanego bobu
- 2 duże
- posiekane cebule
- masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso oczyść ze ścięgien i tłuszczu. Podziel na 4 kawałki. Na patelni roztop masło i lekko obsmaż mięso po obu stronach. Do rondla wlej mleko. Dorzuć gałązkę szałwii. Doprowadź je razem niemal do wrzenia. Zmniejsz płomień i przełóż kawałki schabu. Przykryj pokrywką. Nie muszą być całkowicie zakryte płynem, bo w trakcie duszenia, po 3-4 minutach, należy je przewrócić. Schab zmięknie, jeśli spędzi w sumie w mleku 6-8 minut. Potem wyjmij na talerz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W