Sandwicze z wędzonym węgorzem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:
4 łyżki crème fraîche
1 łyżeczka świeżo startego chrzanu lub więcej, do smaku
sok z ½ cytryny, do smaku
4 kromki chleba z kminkiem albo razowego chleba z nasionami
200 g wędzonego węgorza
½ jabłka (np. reneta) bez gniazda nasiennego, w plasterkach
½ fenkułu w plasterkach, z zachowanymi listkami
herbata lapsang souchong, do podania
Przygotowanie:
1. W dużej misce przemieszaj crème fraîche, utarty chrzan, małą szczyptę soli, świeżo mielony czarny pieprz i dopraw do smaku sokiem z cytryny.
2. Lekko opiecz lub ugrilluj chleb.
3. Połowę kromek posmaruj sosem śmietanowo-chrzanowym, rozłóż na nich wędzonego węgorza, plasterki jabłek i fenkuła. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami chleba i pokrój na wąskie paluszki.
4. Przybierz każdy sandwicz kawałkiem natki fenkułu i podaj z filiżanką herbaty lapsang souchong.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W