Samoobsługowe hamburgery
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:1 kg mielonej wołowiny dobrej jakości
2 drobno pokrojone dymki
2 liście limonki Kaffir lub skórka starta z jednej limonki
2 duże ząbki czosnku
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżki sosu z czarnej fasoli
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
3 łyżki ziaren sezamu
1 łyżka oleju do smażenia
8-10 bułek do hamburgerów
Przygotowanie:
Liście limonki kafir drobno posiekać po usunięciu twardego, środkowego nerwu. Wszystkie składniki oprócz sezamu i oleju dobrze wymieszać w dużej misce. Uformować 8-10 kulek, obtoczyć je w sezamie i spłaszczyć na grubość 1 centymetra, posypując niepokryte części i przyciskając dla pewności. Smażyć na patelni lub na ruszcie na rozgrzanym oleju na złoto. Około dwóch minut z każdej strony. Podawać w bułkach z salsą z mango.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W