Sambal z buraków i dyni

Sambal z buraków i dyni
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Coxon gotuje dla afrykańskich królów (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 900 g ugotowanych buraków
  • obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę
  • 1 laska cynamonu
  • 450 g drobno startego miąższu dyni
  • skórka z 2 pomarańczy
  • 1 łyżka stołowa mielonej gorczycy
  • 568 ml octu z czerwonego wina
  • 225 g miałkiego cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 płaska łyżka łagodnej przyprawy curry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzucić wszystkie składniki do rondla i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 25 – 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do wysterylizowanych słoików i zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA