Sambal z buraków i dyni
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Coxon gotuje dla afrykańskich królów (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 900 g ugotowanych buraków
- obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę
- 1 laska cynamonu
- 450 g drobno startego miąższu dyni
- skórka z 2 pomarańczy
- 1 łyżka stołowa mielonej gorczycy
- 568 ml octu z czerwonego wina
- 225 g miałkiego cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 1 płaska łyżka łagodnej przyprawy curry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzucić wszystkie składniki do rondla i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 25 – 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do wysterylizowanych słoików i zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W