Salsa verde
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- ½ cebuli
- obranej
- 2 papryczki serrano lub jalapeño
- bez ogonków
- 2 ząbki czosnku
- w łupinach
- 14 tomatillos (miechunka pomidorowa)
- bez osłonek
- obgotowanych w wodzie 5 minut
- ¼ szklanki prażonych
- niesolonych orzeszków ziemnych
- 2 łyżeczki gruboziarnistej soli
- ½ szklanki bulionu drobiowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać grill piekarnika. Umieścić cebulę, czosnek i papryczki na blasze do pieczenia. Piec pod grillem 4 minuty, aż skórka papryczek pokryje się pęcherzykami. Zdjąć łupiny z czosnku. Umieścić cebulę, czosnek i papryczki w blenderze razem z tomatillos, orzeszkami, solą i bulionem. Zmiksować na gładki sos.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W