Sałatka ze szpinaku, gruszek i orzechów włoskich z malinowym winegretem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sałatka1 opakowanie młodziutkich liści szpinaku
1 jabłko Granny Smith (lub inne winne), z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojone na plasterki
1 gruszka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona na plasterki
½ czerwonej cebuli, pokrojonej na cienkie plasterki
½ szklanki orzechów włoskich
Malinowy winegret
½ szklanki czerwonego octu winnego
1 szklanka oliwy z oliwek
½ szklanki mrożonych malin
chlust pikantnego sosu
sól i pieprz
Przygotowanie
Zmiksuj składniki sosu blenderem ręcznym, lub w blenderze stojącym. Przełóż składniki sałatki do miski i wymieszaj z kilkoma łyżkami winegretu.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W