Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:Sałatka:
1 wędzony pstrąg
2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
1 łyżka oliwy
sól i pieprz
1 filiżanka prażonych makadamii
1 garść młodego szpinaku
1 filiżanka liści mięty
2 posiekane dymki
Dressing:
1 łyżka miodu
ćwierć filiżanki świeżego soku pomarańczowego
1 łyżka oliwy
pół łyżki jasnego octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Ziemniaki skropić oliwą i przyprawić. Piec przez 20 minut, a następnie ostudzić.
Połączyć ze sobą składniki dressingu.
Oddzielić mięso pstrąga od ości. Resztki zachować i wykorzystać podczas gotowania bulionu. Kawałki ryby wymieszać z upieczonymi ziemniakami i dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W