Sałatka z tofu i makaronem ryżowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 33)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- łyżka sosu rybnego
- pół łyżeczki cukru palmowego
- pół łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 4 plastry twardego tofu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować trawę cytrynową, czosnek, cukier palmowy, sos rybny i biały pieprz. Tak przygotowaną marynatą zalać tofu. W moździerzu rozgnieść czosnek i chili. Dodać pozostałe składniki sosu.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podzielić na 4 porcje i polać sosem. Tofu upiec na grillu i ułożyć na sałatce. Przybrać orzeszkami ziemnymi.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podzielić na 4 porcje i polać sosem. Tofu upiec na grillu i ułożyć na sałatce. Przybrać orzeszkami ziemnymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W