Sałatka z rukoli
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 38)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 łyżka soku z cytryny
- ¼ łyżeczki soli
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- 2 pęczki rukoli (ok. 6 szklanek)
- 1 główka radicchio
- porwanego na kawałeczki
- 2 główki cykorii
- rozdzielone na listki
- 1 szklanka pomidorków koktailowych
- przekrojonych na pół
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać w miseczce. Stopniowo dodawać olej i mieszać, aż powstanie emulsja. Wymieszać w dużej misce rukolę, radicchio, cykorię i pomidorki. Polać sosem (niezbyt obficie).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W