Sałatka z pieczonych buraków
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 duże czerwone buraki
- umyte
- 8-10 młodych buraków w dowolnym kolorze
- 2 szklanki młodej rukoli
- 2-3 łyżki octu balsamicznego
- oliwa extra vergine
- sól
- ¼ szklanki pistacji
- nie solonych
- prażonych i posiekanych
- ¼ szklanki sera Pecorino w wiórkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.Rozłóż duże buraki na blasze i wstaw do piekarnika na 40 min. Po 20 minutach dołóż młode buraki. Kiedy przestygną, obierz je. Pokrój duże buraki na plastry o grubości 1 cm. Małe przekrój na połówki. Włóż rukolę do miski i dopraw połową octu balsamicznego, niewielką ilością oliwy i solą. Wymieszaj i SPRÓBUJ! Rukola ma być smaczna, ale nie nasączona winegretem. Rozłóż liście na 4 talerzach. Wymieszaj buraki w tej samej misce, doprawiając je resztą octu, oliwą i solą. Rozłóż je na rukoli i posyp pistacjami oraz pecorino.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W