Sałatka z fig i mozzarelli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:4 dojrzałe figi, pokrojone na ćwiartki
mozzarella z bawolego mleka, pokrojona na kawałki
garść rukoli
listki mięty, połowa w całości, połowa pokrojona w paseczki
listki bazylii, pokrojone w paseczki
oliwa
sok wyciśnięty z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rukolę ułożyć na talerzu z listkami mięty. Obłożyć ćwiartkami fig i kawałkami mozzarelli. Posypać pokrojonymi w paseczki listkami mięty i bazylii. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Przelać do słoika. Dressing podawać osobno do samodzielnego użycia po podaniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W