Sałatka z fenkułem, pstrągiem i miętą
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki
bulwa fenkułu
filiżanka posiekanej mięty i natki pietruszki
duży filet wędzonego pstrąga
3 posiekane szalotki
Dressing
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka białego octu balsamicznego
łyżeczka miodu
łyżeczka musztardy dijońskiej
sok z 2 cytryn
pół łyżeczki soli
pieprz
Przygotowanie
Mieszamy składniki dressingu. Fenkuł szatkujemy, układamy na talerzu, skrapiamy dressingiem i posypujemy ziołami. Układamy na nim warstwę pstrąga, polewamy dressingiem i przybieramy ziołami.
Jeśli chcemy, możemy dodać ser feta lub pomidorki koktajlowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W