Sałatka makaronowa z tempeh i grzankami ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:
paczka makaronu gryczanego
łyżka arame
filiżanka pokrojonego w kostkę tempeh
filiżanka pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
pół łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżeczki oleju sezamowego
pół filiżanki prażonego sezamu
łyżka soku z cytryny
2 łyżki tamari
łyżka syropu z agawy
łyżeczka mirin
łyżeczka octu ryżowego
płat nori
filiżanka kiełków słonecznika
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodać arame, odcedzić i przełożyć do miski.
Ziemniaki i tempeh ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić olejem słonecznikowym i sezamowym, posypać sezamem i wymieszać. Piec, aż powstaną rumiane grzanki. W miseczce wymieszać sok z cytryny, tamari, mirin, syrop z agawy i ocet. Polać makaron. Przełożyć go na talerze, posypać grzankami, posiekanym nori i kiełkami słonecznika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W