Sałatka kokosowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wyprawy po przyprawy (odc. 3)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:1 kokos
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
garść liści curry (murrai Koeniga)
¼ cebuli
kawałek imbiru (3 cm)
sól
2 pomidory
sok z 2 limonek
garść naci kolendry
ćwiartki limonki do podania
Przygotowanie:
1. Rozłupać skorupę kokosa, wylać sok (można wypić, zmieszany z rumem i lodem). Miąższ zestrugać w wiórki i włożyć do miski.
2. Cebulę obrać, imbir oskrobać łyżeczką, posiekać. Pieprz wsypać do moździerza, rozkruszyć, dorzucić liście curry, cebulę, imbir i łyżeczkę soli, wszystko razem utrzeć na jednolitą pastę. Dodać do kokosa i wymieszać.
3. Pomidory pokroić w dużą kostkę, dorzucić do miski i wymieszać, lekko rozgniatając. Kolendrę grubo posiekać i posypać nią sałatkę.
4. Rozłożyć na miseczki i podawać z cząstkami limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W