Sałatka buffalo
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.64)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sałatka2 piersi kurczaka pokrojone na kawałki
¼ szklanki mąki
sól i pieprz
¼ szklanki oleju
1 porcja ostrego sosu
1 główka sałaty rzymskiej, umytej i pokrojonej
2 łodygi selera naciowego, umyte i pokrojone na zapałkę
sok z 1 cytryny
225 g pokruszonego pleśniowego sera
Ostry sos
110 g miękkiego masła
125 ml ostrego sosu Franks
60 ml ketchupu
Przygotowanie
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Obtoczyć piersi kurczaka w mące, posypać solą i pieprzem. Wlać olej na patelnię i włożyć kurczaka, usmażyć na złotobrązowo, zdjąć z patelni szczypcami i włożyć do miski. Polać ostrym sosem, wymieszać tak, aby sos całkowicie pokrył kurczaka. Włożyć sałatę, selera naciowego i kurczaka do dużej salaterki. Polać ostrym sosem pozostałym w misce, spryskać sokiem z cytryny. Dobrze wymieszać i udekorować pokruszonym serem pleśniowym.
Ostry sos
Ubić razem masło, ostry sos Franks i ketchup.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W