Sałatka azjatycka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.100)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Dressing
3 łyżki masła orzechowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka ulubionego ostrego sosu (np. sriracha)
sok z 1 limonki
3 łyżki brązowego cukru
woda
Sałatka
225 g drobno pokrojonego zielonego groszku cukrowego
1 szklanka kiełków fasolki mung
1 czerwona papryka, pozbawiona gniazda nasiennego, drobno pokrojona
1 marchewka, obrana i starta na wiórki
1 mały pęczek liści kolendry
6 cebulek dymek, pokrojonych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki orzeszków ziemnych
Przygotowanie dressingu
Wszystkie składniki dressingu dobrze wymieszać łyżką w małej misce lub potrząsając w słoiku. W celu uzyskania pożądanej konsystencji dodać odpowiednią ilość wody.
Sałatka
Groszek, kiełki, paprykę, marchewkę, kolendrę i dymkę przełożyć do dużej salaterki i dobrze wymieszać z dressingiem. Przybrać wiórkami i orzeszkami.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W