Sałata z kozim serem i pieczonymi batatami
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- Pesto:
- garść orzechów nerkowca
- 1 ząbek czosnku
- 30-40 g parmezanu
- garść rukoli plus inne zioła
- oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
2 bataty
- 1 sałata rzymska
- pomidorki koktajlowe
- 200 g twarogu koziego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200º C.
Pesto: Podprażyć orzechy nerkowca a następnie zmiksować je razem z czosnkiem i parmezanem. Dodać rukolę, zioła i około 100 ml oliwy. Zmiksować na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem.
Bataty obrać, pokroić w plasterki o grubości pięciu minimetrów. Przyprawić solą i pieprzem, polać oliwa z oliwek. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Do piekarnika również włożyć zawiniętego w folię aluminiową batata i też upiec.
W tym czasie umyć sałatę i pokroić na kawałki i ułożyć w miskach. Pomidorki przekroić na połowę. Dołożyć do sałaty. Dołożyć pieczone bataty, dodać pokruszony ser i po solidnej łyżce pesto.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W