Sałata z fetą i pestkami granatów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 300 g fety
- cytryna do skropienia
- 2 roztarte ząbki czosnku
- 110 g migdałów w płatkach
- 4 garści mieszanki sałatowej (rukola
- szpinak i rukiew wodna)
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- sól i świeżo zmielony pieprz
- nasiona z dwóch granatów
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na półmisku ułożyć plastry fety, skropić cytryną i posypać czosnkiem. Odstawić do lodówki na trzy godziny. Podprażyć płatki migdałów na złoto. W misce wymieszać listki sałatowe z oliwą, olejem sezamowym, solą i pieprzem. Do miski pokruszyć fetę, posypać nasionami granatów i prażonymi płatkami migdałów. Podawać natychmiast.
Przepis na podstawie programu „Mali producenci wchodzą na rynek”
Przepis na podstawie programu „Mali producenci wchodzą na rynek”
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W