Sakiewki z chleba górskiego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- placki chleba górskiego
- 2 duże kulki bocconcini albo mozzarelli
- pół filiżanki migdałów
- ząbek czosnku
- filiżanka liści bazylii
- pół filiżanki oliwy
- łyżeczka soli morskiej
- filiżanka ugotowanej i pokrojonej dyni japońskiej ze skórką
- łyżka ziaren sezamu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Migdały, czosnek i bazylię zmiksować z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną dynię i wymieszać. Złożyć po dwa placki chleba górskiego. Nałożyć na nie po 2 łyżki dyni wymieszanej z pesto. Dodać pokruszony ser. Chleb złożyć w kształt sakiewki i spiąć wykałaczką. Skropić oliwą i posypać ziarnami sezamu. Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W