Sakiewki z chleba górskiego

Sakiewki z chleba górskiego
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • placki chleba górskiego
  • 2 duże kulki bocconcini albo mozzarelli
  • pół filiżanki migdałów
  • ząbek czosnku
  • filiżanka liści bazylii
  • pół filiżanki oliwy
  • łyżeczka soli morskiej
  • filiżanka ugotowanej i pokrojonej dyni japońskiej ze skórką
  • łyżka ziaren sezamu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Migdały, czosnek i bazylię zmiksować z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną dynię i wymieszać. Złożyć po dwa placki chleba górskiego. Nałożyć na nie po 2 łyżki dyni wymieszanej z pesto. Dodać pokruszony ser. Chleb złożyć w kształt sakiewki i spiąć wykałaczką. Skropić oliwą i posypać ziarnami sezamu. Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA