Rosół z fasolą i kapustą
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- kurczak
- litr bulionu z kurczaka
- 2 liście laurowe
- 2 gałązki tymianku
- pokrojona bulwa selera
- 2 pokrojone łodygi selera
- 1 posiekana cebula
- 4 pokrojone ząbki czosnku
- pokrojona czarna kapusta
- 150 g fasoli
- 150 g bekonu
- 90 ml oliwy
- śmietana
- sól w płatkach
- pieprz
- ½ filiżanki natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka włożyć do dużego garnka. Zalać bulionem. Dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 45 minut. Ostudzić kurczaka w bulionie. Odlać płyn. Na oliwie podsmażyć bekon i czosnek. Dodać cebulę, marchew, seler, liście laurowe i tymianek. Smażyć przez 3 minuty, aż warzywa zmiękną. Dodać sól i pieprz. Wlać odcedzony wcześniej bulion. Gotować przez 15 minut. Oczyścić mięso kurczaka z kości. Dodać do zupy. Dołożyć ugotowaną fasolę. Przyprawić, dolać śmietanę. Dodać kapustę. Gotować przez 2-3 minuty. Na koniec wsypać natkę pietruszki i skropić zupę oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W