Roladki z pieczonej papryki z kozim serem

Roladki z pieczonej papryki z kozim serem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 czerwone i 2 żółte papryki
  • 20 dag sera koziego w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżka płatków chili
  • 1 łyżka wędzonej mielonej papryki
  • sól
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill. Umieść papryki na grillu i opiekaj aż sczernieją. Dokładnie tak – mają wyglądać jak spalone! Kiedy sczernieją ze wszystkich stron, zdejmij je z grilla i umieść w szczelnej papierowej torbie albo w misce, którą dokładnie nakryjesz folią spożywczą. Poczekaj, aż ostygną w zamknięciu. Możesz je przygotować nawet dzień wcześniej. Używając dłoni, zeskrob sczerniałą skórkę z papryk. Usuń łodygę i pestki. To drobiazgowe zadanie – możesz użyć wilgotnego ręcznika papierowego, ale nie płucz papryki, bo woda zmyje z niej słodki sok. Kiedy oczyścisz papryki, pokrój je w paski o szerokości 2,5 cm. Na końcu każdego paska umieść kulkę (około łyżeczki) koziego sera. Dopraw ser szczyptą chili, wędzonej papryki i soli. Zwiń paprykowe paski w roladki i udekoruj szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA