Roladki z pieczonej papryki z kozim serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 czerwone i 2 żółte papryki
- 20 dag sera koziego w temperaturze pokojowej
- 1 łyżka płatków chili
- 1 łyżka wędzonej mielonej papryki
- sól
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill. Umieść papryki na grillu i opiekaj aż sczernieją. Dokładnie tak – mają wyglądać jak spalone! Kiedy sczernieją ze wszystkich stron, zdejmij je z grilla i umieść w szczelnej papierowej torbie albo w misce, którą dokładnie nakryjesz folią spożywczą. Poczekaj, aż ostygną w zamknięciu. Możesz je przygotować nawet dzień wcześniej. Używając dłoni, zeskrob sczerniałą skórkę z papryk. Usuń łodygę i pestki. To drobiazgowe zadanie – możesz użyć wilgotnego ręcznika papierowego, ale nie płucz papryki, bo woda zmyje z niej słodki sok. Kiedy oczyścisz papryki, pokrój je w paski o szerokości 2,5 cm. Na końcu każdego paska umieść kulkę (około łyżeczki) koziego sera. Dopraw ser szczyptą chili, wędzonej papryki i soli. Zwiń paprykowe paski w roladki i udekoruj szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W