Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą

Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • ½ litra gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 świeży zielony ogórek
  • pokrojony w drobną kostkę
  • 2-3 pomidory
  • pokrojone w drobną kostkę
  • 1 mała cebula
  • drobno posiekana
  • 1 łyżka nasion kminu
  • uprażonych na suchej patelni
  • sól i pieprz do smaku
  • garść świeżej mięty
  • posiekanej
  • garść świeżej kolendry
  • posiekanej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Podawać raitę schłodzoną, posypaną świeżymi ziołami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA