Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- ½ litra gęstego jogurtu naturalnego
- 1 świeży zielony ogórek
- pokrojony w drobną kostkę
- 2-3 pomidory
- pokrojone w drobną kostkę
- 1 mała cebula
- drobno posiekana
- 1 łyżka nasion kminu
- uprażonych na suchej patelni
- sól i pieprz do smaku
- garść świeżej mięty
- posiekanej
- garść świeżej kolendry
- posiekanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Podawać raitę schłodzoną, posypaną świeżymi ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W