Puree ziemniaczane z homarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.109)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 6 ziemniaków
- każdy pokrojony na 6 kawałków
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki masła
- 4 dymki
- drobno posiekane
- 1 szklanka posiekanej pietruszki
- zwykłej albo kędzierzawej
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- posiekane mięso z 2 ugotowanych homarów
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki gotować na parze, aż zmiękną. W międzyczasie łagodnie podgrzać mleko razem z masłem. Wylać wodę z garnka z ziemniakami. Ziemniaki zostawić. Dodać do nich mieszankę masła z mlekiem, dymki, pietruszkę, sól z pieprzem. Utłuc. Dodać posiekane mięso homara i dobrze wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W