Puree ziemniaczane z homarem

Puree ziemniaczane z homarem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.109)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • każdy pokrojony na 6 kawałków
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki masła
  • 4 dymki
  • drobno posiekane
  • 1 szklanka posiekanej pietruszki
  • zwykłej albo kędzierzawej
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • posiekane mięso z 2 ugotowanych homarów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki gotować na parze, aż zmiękną. W międzyczasie łagodnie podgrzać mleko razem z masłem. Wylać wodę z garnka z ziemniakami. Ziemniaki zostawić. Dodać do nich mieszankę masła z mlekiem, dymki, pietruszkę, sól z pieprzem. Utłuc. Dodać posiekane mięso homara i dobrze wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA