Paprykarz jaglany

Paprykarz jaglany
Oceń przepis:
84 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

2-3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • sól i pieprz
  • olej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w 1,5 szklanki wody z łyżką oleju i solą. Ugotowaną do miękkości kaszę odstawić do ostudzenia.
Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w pióra, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki i smażyć z liściem laurowym oraz zielem angielskim, po chwili dodać koncentrat oraz wszystkie pozostałe przyprawy.
Co kilku minut mieszać, zdjąć z patelni, kiedy cebula będzie szklista, a marchewka miękka. Wyłowić liście i ziele angielskie z patelni, odstawić całość do przestudzenia.
Przestudzoną kaszę jaglaną połączyć z warzywami, dodać wędzoną paprykę, chili, płatki drożdżowe, sos sojowy oraz sól i pieprz.
Wszystko krótko zmiksować ręcznym blenderem, żeby pasta dalej miała wyczuwalne kawałki kaszyoraz warzyw.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić do przestudzenia do lodówki. Po godzinie w lodówce pasta odpowiednio stężeje i będzie gotowa do smarowania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA