Przegrzebki zapiekane z ziołami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 2-3 ząbki czosnku
- grubo posiekanych
- 150 g masła
- 1 pęczek natki
- drobno posiekany
- sól
- 6 przegrzebków
- w połówce muszli
- 100 ml białego wina
- 1 łyżka estragonu
- drobno posiekanego
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 6 łyżek bułki tartej
- ćwiartki cytryny
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 250°C. Zmiksuj w blenderze czosnek, masło, natkę i szczyptę soli. Rozłóż przegrzebki w muszlach na blasze. Do każdej muszli wlej troszkę wina i posyp szczyptą soli i estragonem. Skrop oliwą. Posyp każdą muszlę bułką tartą, a na wierzch połóż trochę masła czosnkowo-pietruszkowego. Wstaw do piekarnika i piecz przez 6-7 minut, aż przegrzebki będą gotowe, a bułka tarta utworzy złocistą, chrupiącą skorupkę. Podawaj od razu z ćwiartkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W