Płonące owoce z szampanem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Składniki:
- truskawki ( w całości
- z szypułkami) i brzoskwinie (w cząstkach)
- cukier puder do posypania
- ulubiony likier
- syrop klonowy
- bita śmietana
- szampan lub musujące wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odłożyć kilka świeżych truskawek. Na grillu ułożyć pozostałe owoce, posypać cukrem pudrem i opiec 1-2 minuty z każdej strony. Na koniec polać likierem (uwaga: kiedy spadnie na gorące węgle, buchnie wielkim płomieniem!). Przełożyć owoce na talerz, udekorować bitą śmietaną i skropić syropem klonowym, posypać odrobiną cukru pudru.
Do wysokiego kieliszka wlać na dno trochę likieru, włożyć parę truskawek i dopełnić szampanem.
Do wysokiego kieliszka wlać na dno trochę likieru, włożyć parę truskawek i dopełnić szampanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W