Placuszki z ziemniaków i kapusty
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 500 g ziemniaków nadających się do pieczenia
- 125 g kapusty włoskiej
- poszatkowanej i zblanszowanej
- 50 g pancetty pokrojonej w kostkę
- sól i pieprz
- oliwa lub olej słonecznikowy do smażenia
- garść mąki do obtaczania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Nakłuj ziemniaki widelcem. Piecz w piekarniku przez 45-55 minut, aż skórka będę chrupka, a miąższ miękki. Wyjmuj je łyżką do miski i rozgnieć. Dodaj kapustę i pancettę. Dopraw solą i pieprzem. Formuj placuszki na oprószonej mąką desce. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Smaż placuszki po obu stronach przez 3-4 minut, aż będą złocistobrązowe. Podawaj ciepłe z pieczonym combrem sarnim.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W