Pikantna surówka z czerwonej kapusty

Pikantna surówka z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 3 łyżki świeżego soku z limonki
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru
  • 1 papryczka jalapeno
  • bez pestek
  • bardzo drobno pokrojona
  • 6 łyżek oliwy extra vergine
  • 5 szklanek poszatkowanej czerwonej kapusty
  • ¾ szklanki posiekanej dymki
  • 1/3 szklanki złocistych rodzynek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszaj w misce sok z limonki, musztardę, cukier, imbir oraz jalapeno. Mieszając trzepaczką, powoli dodawaj oliwę. Zalej dressingiem kapustę z dymką i rodzynkami, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA