Pikantna surówka z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 3 łyżki świeżego soku z limonki
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru
- 1 papryczka jalapeno
- bez pestek
- bardzo drobno pokrojona
- 6 łyżek oliwy extra vergine
- 5 szklanek poszatkowanej czerwonej kapusty
- ¾ szklanki posiekanej dymki
- 1/3 szklanki złocistych rodzynek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj w misce sok z limonki, musztardę, cukier, imbir oraz jalapeno. Mieszając trzepaczką, powoli dodawaj oliwę. Zalej dressingiem kapustę z dymką i rodzynkami, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W