Pikantna czekolada na gorąco
Oceń przepis:
Przygotował:
Sophie Dahl
- Seria kulinarna:
- Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 0,5 litra mleka sojowego (lub innego)
- 1 kawałek kory cynamonowej
- 1 suszona chili
- 1 tabliczka (100 g) ciemnej czekolady z chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagrzej mleko z cynamonem i chili. Gdy będzie gorące, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się zupełnie rozpuści. Rozlej czekoladę do filiżanek i podawaj na gorąco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W