Pieczony lucjan
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- średni lucjan
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- chili
- pęczek kolendry
- 3 cm imbiru
- sól
- limetka
- olej sezamowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na blasze układamy łodygi pietruszki. Na nich kładziemy rybę. Rybę nadziewamy kolendrą, pietruszką, imbirem i pokrojoną limetką. Następnie nacieramy ją oliwą. Układamy na wierzchu pokrojone chili, kawałki limetki lub cytryny, szalotki. Polewamy olejem sezamowym i posypujemy solą. Wkładamy rybę do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut. Czas pieczenia zależy od rozmiaru ryby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W