Pieczony lucjan

Pieczony lucjan
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • średni lucjan
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • chili
  • pęczek kolendry
  • 3 cm imbiru
  • sól
  • limetka
  • olej sezamowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na blasze układamy łodygi pietruszki. Na nich kładziemy rybę. Rybę nadziewamy kolendrą, pietruszką, imbirem i pokrojoną limetką. Następnie nacieramy ją oliwą. Układamy na wierzchu pokrojone chili, kawałki limetki lub cytryny, szalotki. Polewamy olejem sezamowym i posypujemy solą. Wkładamy rybę do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut. Czas pieczenia zależy od rozmiaru ryby.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA