Pieczony kurczak z solanki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2l wody
- 1/2 szklanki soli
- 1/2 szklanki cukru
- 1 świeży kurczak
- 1-2 cebule
- posiekane
- 2-3 pasternaki
- pokrojone na kawałki
- 2-3 marchewki
- pokrojone na kawałki
- 2-3 łodygi selera naciowego
- pokrojone na kawałki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wodę z solą i cukrem, aż się zupełnie rozpuszczą. Włóż kurczaka do dużej miski lub garnka i zalej go solanką. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny, następnie wyjmij z zalewy i dokładnie osusz. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obtocz warzywa w oliwie i dopraw solą i pieprze
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W