Pieczony kalafior
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Pieczony kalafior:
3 łyżki oleju roślinnego
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka kminu rozgniecionego w moździerzu
1 kalafior, oddzielone różyczki
1 łyżka masła
¼ szklanki panko
sól
pieprz
Pieczony kalafior:
Podgrzej piekarnik do temperatury 220°C. W misce wymieszaj czosnek, olej, kmin, sól, pieprz i różyczki kalafiora. Przełóż mieszankę do brytfanny, nałóż kawałki masła i posyp kawałki kalafiora panko. Piecz około 20-30 minut, aż kalafior zmięknie i przyrumieni się.
Opracowano na podstawie programu \"Nuta ezgotyki na co dzień\".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W