Pieczone ziemniaki
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 1 kg podłużnych średnich ziemniaków
- przekrojonych na połówki
- oliwa
- sól i pieprz
- 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Skrop ziemniaki oliwą, posól i posyp rozmarynem, a następnie wymieszaj. Piecz na blasze, najpierw przez 20 min. pod przykryciem, a następnie odkryj blachę i piecz jeszcze przez ok. 30 min, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W