Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli

Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 1 żabnica
  • posolona mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • 2 kawałki masła do smażenia
  • 4 plastry szynki parmeńskiej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Z ryby ściągnij skórę. Podziel na porcje. Obtocz je w posolonej mące. Wlej olej na patelnię z żaroodporną rączką. Rozgrzej patelnię i połóż rybę. Dociśnij, żeby równo się przysmażyła. Gdy będzie złocista, przewróć. Dołóż na patelnię kawałek masła, a drugim posmaruj porcję ryby. Wstaw całość na 8-10 minut do rozgrzanego piekarnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA