Pieczona żabnica z chrupką szynką parmeńską i sosem aioli
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 żabnica
- posolona mąka do obtoczenia
- olej do smażenia
- 2 kawałki masła do smażenia
- 4 plastry szynki parmeńskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Z ryby ściągnij skórę. Podziel na porcje. Obtocz je w posolonej mące. Wlej olej na patelnię z żaroodporną rączką. Rozgrzej patelnię i połóż rybę. Dociśnij, żeby równo się przysmażyła. Gdy będzie złocista, przewróć. Dołóż na patelnię kawałek masła, a drugim posmaruj porcję ryby. Wstaw całość na 8-10 minut do rozgrzanego piekarnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W