Pieczona Alaska
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 250 g malin
- 4 łyżki alkoholu o pomarańczowym aromacie
- gotowy spód biszkoptowy
- duże pudełko lodów waniliowych
- 4 białka
- 170 g miałkiego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zalać maliny alkoholem, zostawić na dwie godziny. Lody przełożyć z pojemniczka do plastikowej miseczki, włożyć do zamrażalnika. Nagrzać piekarnik do temperatury 230 stopni Celsjusza.
Ubić sztywną pianę z białek, dodając stopniowo cukier i szczyptę soli. Spód biszkoptowy ułożyć na blasze do pieczenia. Rozłożyć maliny na spodzie biszkoptowym. Na malinach ułożyć zamrożone lody. Pokryć lody szczelnie ubitą pianą. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4 minuty. Podawać natychmiast.
Ubić sztywną pianę z białek, dodając stopniowo cukier i szczyptę soli. Spód biszkoptowy ułożyć na blasze do pieczenia. Rozłożyć maliny na spodzie biszkoptowym. Na malinach ułożyć zamrożone lody. Pokryć lody szczelnie ubitą pianą. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4 minuty. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W