Pesto

Pesto
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • kilka garści liści bazylii
  • około ½ szklanki startego parmezanu
  • grana padano
  • lub pecorino romano
  • kilka garści orzechów piniowych
  • hojny chlust dobrej oliwy z oliwek extra virgen
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki do blendera, lub malaksera i zmiksuj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA