Patisony z sałatką z białej fasoli
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Za pomocą łyżki do robienia kulek z melonów zrób zagłębienia w patisonach i zblanszuj je w osolonym wrzątku przez ok. 2 min. Zahartuj w lodowatej wodzie i osącz. Trzymaj w lodówce do momentu napełnienia. Aby przygotować sałatkę z białej fasoli, rozgrzej duży rondel na średnim ogniu i wlej oliwę. Dodaj pokrojonego pora i duś do miękkości ok. 5 min. Dodaj fasolę, czosnek oraz tymianek i duś jeszcze minutę. Wlej białe wino i gotuj na małym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje. Dodaj chili, wymieszaj i dopraw do smaku. Odstaw sałatkę do ostygnięcia. Nałóż łyżeczką porcje sałatki do patisonów. Podawaj patisony o temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W