Pasta chilli

Pasta chilli
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć chili do miski i zalać wrzącą wodą. Przykryć talerzem, żeby nie wypływały. Namaczać przez ok. 30 minut, aż zmiękną. Oczyścić każdą papryczkę z osobna: usunąć szypułkę, otworzyć papryczkę (najlepiej nad zlewem, by nasiąkły wodą). Usunąć nasiona. Można trochę ich zostawić, jeśli ktoś lubi ostrzejszą pastę. Zmiksować papryczki, oliwę, dużą szczyptę soli i czosnek (opcjonalnie). Miksować aż powstanie gładka pasta, od czasu do czasu dodając łyżkę wody, w której moczyły się papryczki. Używać od razu lub schłodzić. Przechowywać w lodówce do 2 dni. Tuż przed podaniem spróbować i doprawić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA