Panna cotta
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 520 g drobnego cukru
- pół litra śmietany 35%
- pół litra mleka
- ¼ laski wanilii
- 2 namoczone listki żelatyny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku o grubym dnie podgrzać 400 g cukru i odrobinę wody. Przygotować karmel o temperaturze 173°C. Wlać 40 ml wody, żeby karmel przestał się gotować. Przelać go do foremek. Do garnka o grubym dnie wsypać 120 g cukru, dodać śmietanę i wanilię. Do
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W