Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka posiekanego czosnku
½ cebuli, pokrojonej w piórka
60 g wieprzowiny w plastrach
90 g chińskich kiełbasek w plasterkach
120 g kapusty bok choy
60 g marchwi w słupkach
30 g boczniaków w plasterkach
60 g kiełków fasoli mung
¾ l ugotowanego makaronu ryżowego
1½ łyżki sosu rybnego
2 łyżki sosu sojowego
½ łyżki oleju sezamowego
1 łyżka soku z kalamondyny
czarny pieprz (do smaku)
dymka w plasterkach (do przybrania)
Przygotowanie:
Rozgrzej tłuszcz w woku. Usmaż czosnek, cebulę, wieprzowinę, kiełbaski i warzywa. Dodaj makaron i usmaż. Wlej płyny i wodę (w razie potrzeby). Dopraw czarnym pieprzem. Przybierz dymkami.
© 2012 King Phojanakong
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W